Tai Chi in Qi Gong
Društvo Zmajev vodnjak Velenje

Aktualno Tekoče novice društva Zmajev vodnjak Velenje

Qi gong delavnica Yi Jin Jing marec 2020

0 Komentarji
755
11-02-2020

VPIS V DVOMESEČNI TEČAJ

 

Društvo za Tai Chi in Qi Gong »Zmajev vodnjak«  Velenje,

vpisuje v začetni dvomesečni tečaj

Qi Gong-a (zdravilni Qi Gong)

Vpis in predstavitev te stare kitajske veščine gibanja in sproščanja bo v

TOREK, 3.3.2020, ob 18.00 uri na  Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda  Velenje

 

Z redno vadbo te veščine, boste vzpostavili svoje notranje ravnovesje in dosegli stopnjo popolne umirjenosti. Obdelali bomo vajo »JIANGSEN GONG YI JIN JING«.

Opis in učinki vaje:

Vaja Yi Jin Jing - vaja za mišice in kite……vsebuje raztezajoče mehke in šarmantne gibe čigar poudarek je na obračanju in upogibanju hrbtenice s čimer se krepijo okončine in notranji organi. Ti gibi dokazano izboljšujejo zdravje in fizične sposobnosti, preprečujejo bolezni, podaljšajo življenje ter izboljšujejo miselne sposobnosti. Vadba Yi Jin Jing še posebej dobro vpliva na dihala, gibljivost, ravnotežje in mišično moč. Lahko tudi preprečuje in zdravi bolezni sklepov, prebavni sistem, srčno-žilni in živčni sistem.

Vaja uravnava dihanje, pomiri živce in olajša vnetje kolenskih sklepov in tetiv. Učinkuje usklajeno. Spodbuja krepitev Či-energije v Dan Tienu. Umirjenje – osredotočenje. Pomaga pri duševnih težavah, odganja stres, poveča pljučno kapaciteto. Vzpostavlja čustveno ravnotežje in zelo sprošča. Zaradi enakomernih zasukov v pasu, pozitivno vpliva na notranje organe, izboljša prebavo in pomaga pri oslabelosti živčevja. Pomaga pri težavah z rameni, zdravi artritis kolen, blagodejno deluje proti astmi in bronhitisu. Uravnava krvni tlak, pomaga pri bolečinah v ramenih, tanjša pas. Uravnava dihanje. Blagodejno vpliva na hrbtenico – (saj se jo je prijelo ime »vaja za hrbtenico), jo zdravi in preprečuje propadanje te. Jača obhrbtenične mišice, ki postanejo tudi bolj prožne. Ravna hrbet. Krepi noge. Primerna za vse starostne skupine.

Popusti za upokojence in študente! Tečaj bo vodil certificiran inštruktor pri kitajski zvezi za zdravilni Qi Gong. Na tečaju boste prejeli pisno in slikovno gradivo o snovi, ki se je boste učili. Prva vaja je brezplačna!

Dodatne informacije: GSM: 041 419 869,  e-mail: gibanjesproscanje@gmail.com, ali na  spletni strani društva:  https://www.tai-chi-velenje.si/

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ZAČETNI DVOMESEČNI TEČAJ QI GONG-a - 8 zakladov (Ba Duan Jin) VPIS V ZAČETNI TEČAJ TAI CHI IN QI GONG VADBE 2021/22 OB IZTEKU LETA 2020 DELAVNICA FORME S PAHLJAČO VPIS V ZAČETNI TEČAJ TAI CHI-ja IN QI GONGA 2019/20 DELAVNICA DEBELI RTIČ RAZPIS DVOMESEČNEGA TEČAJA Qi gonga VPIS V ZAČETNI TAI CHI IN QI GONG TEČAJ 2018/19 Delavnica Tui shou NOVO - Začetni tečaj Qi gonga - a
Qi gong delavnica Yi Jin Jing

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..