Tai Chi in Qi Gong
Društvo Zmajev vodnjak Velenje

Aktualno Tekoče novice društva Zmajev vodnjak Velenje

OB IZTEKU LETA 2020

0 Komentarji
32412
23-12-2020

Dragi Tai čisti!

 Ko smo zakorakali na pot blagodejnih kitajskih veščin gibanja kot sta taijiquan in qigong, smo dejansko sprejeli odločitev, da želimo biti celostno zdravi. Ne zgolj telesno, marveč tudi duševno in duhovno.

V zadnjih mesecih se veliko govori o bolezni in virusih, zaradi česar pogosto razmišljamo o bolezni in ne o zdravju. Seveda je potrebno biti pozoren, zdravorazumski in previden. To drži. Potrebno je poskrbeti za preventivo. Preventiva pa ne pomeni zgolj nošenja mask, pranja rok, pravilnega načina kašljanja ipd.… Osebna preventiva, tisto, kar je odvisno izključno od nas, se zgodi že veliko prej in pomeni, da spodbudimo svoj imunski sistem, ki uspešno premaguje napade virusov in bakterij.

Prav v teh časih je toliko bolj pomembno, da se bolj kot kdajkoli prej posvetimo načinu življenja, ki ustvarja ravnovesje v našem življenju in s tem v življenju naših bližnjih. Tisti, ki redno vadimo vemo, da taijiquan in qigong, močno prispevata k celostnemu notranjemu ravnovesju. Delujeta namreč na vseh ravneh, ne zgolj na telesni. Zato vas spodbujamo, da si vsak dan vzamete nekaj časa in vadite.

»Nekdo me je vprašal: »Te nič ne skrbi kam drvi ta svet?« Dopustil sem si, da najprej vdahnem, šele nato sem odgovoril: »Najpomembnejšeje, da tesnobi, ki se pojavi, kadar razmišljaš o dogajanju v svetu, ne dopustiš, da preplavi tvoje srce. Kadar je tvoje srce polno tesnobe, lahko zboliš in ne boš več mogel pomagati drugim.« Na svetu je veliko žarišč, kjer divjajo večje in manjše vojne in zaradi tega lahko hitro izgubimo dušni mir. Tesnoba in panika sta bolezni našega časa. Nenehno nas nekaj skrbi. V skrbeh smo zaradi sebe, družine, prijateljev, zaradi dela in dogajanja po svetu. Če skrbem dopustimo, da vstopijo v naše srce, slej ali prej zbolimo.«

 V letu, ki prihaja, vam želim vse dobro in pazite nase!

Dušan Borovnik 

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Qi gong delavnica Yi Jin Jing marec 2020
OB IZTEKU LETA

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..