Tai Chi in Qi Gong
Društvo Zmajev vodnjak Velenje

Aktualno Tekoče novice društva Zmajev vodnjak Velenje

RAZPIS DVOMESEČNEGA TEČAJA Qi gonga

0 Komentarji
1244
6-03-2019

                  

VPIS V DVOMESEČNI ZAČETNI TEČAJ

Društvo za Tai Chi in Qi Gong »Zmajev vodnjak«  Velenje,

vpisuje v začetni dvomesečni tečaj

 Qi Gong-a

 

Vpis in predstavitev te stare kitajske veščine gibanja in sproščanja bo v

torek, 19.3.2019, ob 18.00 uri na

 »osnovni šoli Miha Pintar - Toledo«, v Velenju.

Z redno vadbo te veščine, boste vzpostavili svoje notranje ravnovesje in dosegli stopnjo popolne umirjenosti. Obdelali bomo vajo »Wu Xing Qi Gong« ali »vaja 5. Elementov«.

Opis in učinki vaje:

Pet elementov ali »vušing«, je pet substanc ali pet gibal iz kitajske metafizike in naj bi sestavljali naravne procese, pojave in materijo. Pet elementov naj bi izviralo iz gibal jina in janga, predstavljajo faze nastajanja, vrhunca, ravnovesja, zatona in mirovanja.

Qi Gong  5. elementov  (Wu Xing Qi Gong),  je notranja skrivnostna umetnostna  praksa, s katero si pomagate  sporazumeti se z univerzalnimi petimi elementi Qi-ja.  Z vajami Wu Xin Qi Gonga, izboljšujemo svojo življenjsko moč.

Vaja uravnava dihanje, okrepi delovanje vseh petih glavnih notranjih organov (jetra, vranica, pljuča, srce, ledvica in trojni grelec), pomiri živce in olajša vnetje kolenskih sklepov in tetiv. Učinkuje usklajeno. Spodbuja krepitev Qi-energije v Dan Tienu. Umirjenje – osredotočenje. Umirja dlani. Pomaga pri duševnih težavah, odganja stres, poveča pljučno kapaciteto. Vzpostavlja čustveno ravnotežje in zelo sprošča. Zaradi enakomernih zasukov v pasu, pozitivno vpliva na notranje organe, izboljša prebavo in pomaga pri oslabelosti živčevja. Pomaga pri težavah z rameni, zdravi artritis kolen, blagodejno deluje proti astmi in bronhitisu. Uravnava krvni tlak, pomaga pri bolečinah v ramenih, tanjša pas. Uravnava dihanje. Blagodejno vpliva na hrbtenico – jo zdravi in preprečuje propadanje te. Ravna hrbet. Krepi noge. Primerna za vse starostne skupine.

Popusti za upokojence in študente! Tečaj bo vodil certificiran inštruktor pri kitajski zvezi za zdravilni Qi Gong. Na tečaju boste prejeli pisno in slikovno gradivo o snovi, ki se je boste učili. Prva vaja je brezplačna!

Dodatne informacije: GSM: 041 419 869

e-mail: gibanjesproscanje@gmail.com,            spletna stran društva:  https://www.tai-chi-velenje.si/

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: VPIS V ZAČETNI TEČAJ TAI CHI-ja IN QI GONGA 2019/20 NOVO - Začetni tečaj Qi gonga - a
razpis

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..