Tai Chi in Qi Gong
Društvo Zmajev vodnjak Velenje

Aktualno Tekoče novice društva Zmajev vodnjak Velenje

NOVO - Začetni tečaj Qi gonga - a

0 Komentarji
1408
1-03-2018

VPIS V DVOMESEČNI ZAČETNI TEČAJ 

Društvo za Tai Chi in Qi Gong »Zmajev vodnjak«  Velenje,

vpisuje v začetni dvomesečni tečaj

Qi Gong-a

Vpis in predstavitev te stare kitajske veščine gibanja in sproščanja, bo v sredo, 

7.3.2018, ob 18.15 uri na

 »osnovni šoli Miha Pintar - Toledo«, v Velenju.

Z redno vadbo te veščine, boste vzpostavili svoje notranje ravnovesje in dosegli stopnjo popolne umirjenosti. Obdelali bomo vajo »Shi Ba Shi«. Opis in učinki vaje:

SHI BA SHI temelji na filozofiji Tai chi-ja in vsebuje najboljše gibe Yang stila. Temelji na sinhroniziranih gibih, je nežna, čudovita vaja, ki vzbuja zadovoljstvo in globoko sproščanje. Vaja je sestavljena iz 18 slik in zajema gibalne elemente za praktično  celotno telo, tako lahko služi kot ogrevalna vaja ali kot vsakdanja jutranja ali večerna gimnastika. Gre za 18 slik, ki so medsebojno povezane brez vmesnih  pavz. Vaja je gladko speljana od začetka do konca. Glede na posamezne slike vaje, pa zaznamo naslednje učinke vaje:

Uravnava dihanje, ojača delovanje ledvic, pomiri živce in olajša vnetje kolenskih sklepov in tetiv. Učinkuje usklajeno. Pozitivni vpliva na pljuča, spodbuja krepitev Qi-energije v Dan Tienu. Umirjenje – osredotočenje. Umirja dlani. Pomaga pri duševnih težavah, odganja stres, poveča pljučno kapaciteto. Vzpostavlja čustveno ravnotežje in zelo sprošča. Zaradi enakomernih zasukov v pasu, pozitivno vpliva na notranje organe, izboljša prebavo in pomaga pri oslabelosti živčevja. Pomaga pri težavah z rameni, zdravi artritis kolen, blagodejno deluje proti astmi in bronhitisu. Uravnava krvni tlak, pomaga pri bolečinah v ramenih, tanjša pas. Uravnava dihanje. Blagodejno vpliva na hrbtenico – jo zdravi in preprečuje propadanje te. Ravna hrbet. Jača noge. Primerna za vse starostne skupine.

Tečaj bo mogoče odplačati obročno. Popusti za upokojence in študente! Tečaj bo vodil certificiran inštruktor pri kitajski zvezi za zdravilni Qi Gong.Na tečaju boste prejeli pisno in slikovno gradivo o snovi, ki se je boste učili. Prva vaja je brezplačna. 

Dodatne informacije:

GSM: 041 419 869

e-mail: gibanjesproscanje@gmail.com

0.0
Zadnja posodobitev: 01 marec, 2018
Sorodne Novice: VPIS V ZAČETNI TAI CHI TEČAJ 2023-24 IN PREDSTAVITVENA VAJA VPIS V ZAČETNI TAI CHI TEČAJ 2022-23 ZAČETNI DVOMESEČNI TEČAJ QI GONG-a - 8 zakladov (Ba Duan Jin) VPIS V ZAČETNI TEČAJ TAI CHI IN QI GONG VADBE 2021/22 VPIS V ZAČETNI TEČAJ TAI CHI CHUAN-a VPIS V ZAČETNI TEČAJ TAI CHI-ja IN QI GONGA 2019/20 RAZPIS DVOMESEČNEGA TEČAJA Qi gonga VPIS V ZAČETNI TAI CHI IN QI GONG TEČAJ 2018/19 VPIS V ZAČETNI TEČAJ TAI CHI IN QI GONG
qi gong začetni tečaj

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..